ZETAS trädgård


efter ikea idag smög vi in till zetas trädgårds cafe, det var riktigt trevligt och väldigt god sojalatte! om ni inte har varit där än så rekomenderar att ni besöker den harmoniska trädgården nästa gång ni har vägarna förbi kungenskurva. det vart inte mycket som shoppades på ikea dock, jag letade efter något grövre tyg till kökssoffan men de hade inga snygga så det blev istället lite korgar till expediten som vi köpte för några veckor sen. så jag har ännu en gång suttit och sorterat hela kvällen bland aishas leksaker...som vanligt undrar jag var allt sand kommer ifrån?

dag 14 skinnyBdiet & invägning


tjihooo strax under 100kg dvs tvåsiffrigt ;P fan va gött! över förväntan trodde inte det skulle gå så bra eftersom jag har haft den tiden på månaden och då brukar jag svälla upp 2kg :) nu ska jag iväg till ikea för att få en dos av dagens motion hehe uppdaterar lite senare ikväll c ya ♥

dag 13 skinnyBdiet

juvars har ju som sagt hållt mig sysselsatt så det har gått kanon :) imorgon blir det invägning! nu ska jag dock sova, sömn är jätte viktig när man ska ner i vikt. Sömn, vatten, chilli och vinäger ;)

träningsvärk och lite nätshopping


pust nu har jag målat färdigt våningsängen i flickornas rum -träningsvärk! väntar bara på att det ska torka tills jag kan flytta tillbaka allt. ja just nu är "allt" utspridd i vardagsrummet blä hatar stök och ava och aisha sover just nu i våran sovrum...vart jag och B ska sova har vi inte klurat ut än, tror jag paxar soffan hehe så har jag även klickat hem lite grejer från barnvänligt webbshop, får se om jag orkar hämta de på torsdag. Ekorrkrokar, Tallriksunderlägg vitt Moln//KG Design, glass skallra. allt från barnvänligt.

.


utvecklingen går åt fel håll :(

inatt fick jag vakna två gånger för lillplutt vaknade och var hungrig! så idag är man trött när man är van att annars sova nästan hela natten. jaja får hoppas att detta var engångsföretelse och hon hädanefter sover som vanligt mellan 20-08 :)
idag har jag tänkt måla aishas våningsäng, det ska bli stockholmsvitt men just nu ligger B och sover därinne, jag har inte hunnit ens dricka mitt första kopp kaffe och det är grått ute. som alla vet så är mitt humör direkt kopplad till vädret så vi får la se hur mycket man orkar med idag.

dag 11&12 skinnyBdiet

jag har vart så duktig så jag förvånar mig själv! inga kolhydrater har passerat mina läppar...eller ju lite när jag bakade baklava till mina föräldrar och var tvungen att smaka så det blev bra i smaken, men det var bara en tesked så det gör nog inget. så har jag motionerat också iform av lite promenad (läs shopping) och lite styrketräning (läs byta däck, fick punktering utanför bauhaus!). så överlag är jag mäkta nöjd. klapp klapp på lilla huved min ♥

spännande saker händer nu :)


det blev ingen linneskåp shopping ihelgen som jag hade trott, istället hitta jag denna pärla! en minst 200år gammal kökssoffa <3 det var kärlek vid första ögonkastet. så min snälla mor och far fick dra på släpet på bilen och följa med ut till solentuna. och efter att åkt fram och tillbaka mellan danderyd, sollentuna och kista i 40min så hittade vi äntligen stället (byhålan). och nu är den här. den ska målas och ny fin tyg ska spännas på. jag är helt salig så spännande hur fin hon kommer bli...undra vad jag döpa henne till...
sen fick jag även en massa goda äpplen också från mina föräldrar trädgård som det ska bli mos av. mums mums :)

Buzzador söker småbarnsföräldrar och gravida!

Just nu söker Buzzador med ljus och lykta efter småbarnsföräldrar och gravida till ett par av höstens kampanjer
desto tidigarre du registrerar dig som Buzzadorer desto större är chansen att du blir inbjudna till dessa kampanjer.
Med Buzzador får man chansen att få hem varor för att testa och dela med sig till vänner, helt gratis och det enda man behöver göra är att svara på ett formulär genom datorn som tar några minuter. (Det gör man efter ca 1månad då man prövat produkten)
Ni registrerar er
HÄR.
Vill ni veta mer innan ni registrerar er så kan ni gå in HÄR


dag 10 on diet uppsala

det går bra det går viljestyrka :( just nu på bordet finns alla slags nötter, chips, frukt, äppelpaj med vaniljesås,dadlar osv... jag vill hem igen.
nädå det går bra behöver bara lite colazero then am fine.
frukost: kaffe+ ett ägg
lunch: sallad med handskalade räkor mums
middag: lamkött med tomatsås och lite ztasiki
det känns lite som jag har övergett cambridge och istället riktar in mig på att minska matsäcket och självdiciplin... jaja jag tar det som det kommer ingen stress.

fika kaffebönan


så söta när de ler på beställning :)      (nicole&ava)
det var verkligen länge sen jag var på östermalm, de har byggt om totalt så jag fick ringa min vän och fråga vilket håll jag skulle hehe men fint var det, äntligen känns det som östermalmstorg det var verkligen på tiden med en upprustning. iaf så träffade jag en vän som jag inte träffat på jag vet inte hur länge det var riktigt trevligt. men jag hann inte med Hm och leta efter koftan. det blev lite annat shopping ;P får visa imorn. sen tog jag en liten promenad till NK och köpte en gallerfilt till lillplutt innan jag mötte upp aisha och B för att åka till uppsala :) imorn hoppas jag få åka till helping hand och chilli och fynda lite.

mot stan


får se om jag kommer ihåg vad jag ska handla, ska försöka hitta denna kofta från H&M och family plannern från ordning&reda. vaknade allt för sent idag klockan elva something, inte glad för en massa skulle hinnas göra hemma först idag innan jag åker till stan för sen blir det direkt till uppsala. men snälla B kom och hämtade ava från rummet imorse så jag kunde sova vidare hmm kan man bli sur på sånt haha ja jag använder min bebis som min väckarklocka ibland och då kan inte han bara komma och flytta henne :) well well have a lovely day mina kära läsare ♥


dag 9?

är det dag 9? har gått superbra idag
frukost: cambridgegröt
lunch: massa riven kok vitkål med spenatsås och lite lax.
middag: kycklingklubba med lite majonäs
+ 2liter vatten och massa cola zero

sen råååkade jag stoppa tre pommes i munnen av aishas mat innan jag kom på att jag inte äter pommes hehe gott var det ;P har blivit massa colazero senaste, jag vet att det inte är nyttigt men det är bättre än något annat onyttigt som man blir fet av. så nu får jag dricka det tills jag har nått normalvikt och sen gå cola avänjning ;) imorgon ska jag luncha med en vän på stan får se hur det blir.

körkortstillstånd!


haha se upp därute på vägarna here i come! äntligen damp den ner i brevinkastet, så som jag har längtat och stått vid dörren och väntat på posten varje dag! me happy happy :D

linneskåp kinaskåp brudskåp förvaring!

vs kina skåp
hittar inget i min prisklass hmmm kanske man kan pimpa upp ett ikeaskåp? aspelund goes china!  

dagens shopping och ösregn


var i stan och fickade med en vän och hennes fina dotter som är 3 veckor yngre än ava jätte mysigt. lagom till att jag kom hem och skulle hämta aisha från skolan så öppnade himmeln sig... väntade en kvart på stationen för att det skulle lugna ner sig, men icke så det var bara att hämta stora tjejen från skolan i ösregn som tur var sov ava i sin vagn. jag kan bara säga att tom mina underklädern var dygnsura! det var lite skoj oxå för eftersom man redan var blöt så kunde jag plaska ikapp med aisha i varenda vattenpöl vi hittade. hon tyckte det var så vackert sååå med all vatten såg ut som floder... men då var hon självfallet varm och rätt klädd jaa då kanske man kan se det vackra i det hela...hursom så fort jag kom hem och kom i torra kläder så börja solen skina ehum jaja där fick jag för jag inte fastar under ramadan :)


dag 8 lchf

ja jag får forsätta skriva varje dag så jag har koll på mig själv ;P
förutom 3 liter vatten varje dag och massa spring till toaletten så har det gått bra även idag :) vill ni att jag skriver varje dag vad jag äter kanske haha jag vet inte riktigt eftersom jag fuskar hejvild ... men idag har jag kört helt på lchf utan fusk! det känns ganska kul att byta diet lite så här hela tiden man blir iaf inte utråkad. till lunch blev det bunlessburgare på MAX helt ok men inte värd 65 kr! helt sanslöst pris för en tunn köttburgare med en lökring och en skiva tomat hmm (tycker det är falsk marknadsföring att ha två tomatskivor/lökskivor på reklambilden ;P )

chu med lax och palmolja - gambiansk mat


ännu ett gambiansk maträtt som jag älskar! som vanligt är jag sisådär med mått eftersom jag höftar fritt ;) men ungefär de mått jag angivit. sen kan man välja vilka rönsaker man vill ha att ha i såsom bittertomato, äggplanta, zukini, okra. men som jag lagade här nedan så funkar det alldeles utmärkt med basgrönsaker. ang habanero peppar som finns som tillbehör till alla gambianska rätter jag lagar så är det inte ett måste för det tillför inte smak till grytan direkt. det man gör att man låter den koka med grytan hel annars blir det för stark för att därefter ta pytteliten bit till maten istället för chillisås eller starksås. om man inte gillar starkt mat så skippar man den ;P just ja glöm inte att röra om i grytan då och då så det inte bränner fast!

ett paket lax (4bitar)
200 gram kong eller röktalaxfenor/rökt lax
300gram krossade tomater (en burk)
5msk tomatpure
2 tärningar fiskbuljong
svartpeppar/salt
0.5 dl palmolja
lite vanlig matolja
vitkål
2-3 potatisar eller kokbanan
2-3 stora lök
6 klyftor vitlök
2 morötter
1 habanero
1 liter vatten

börja med att finhacka lök och vitlök fräs under låg värme i lite palmolja och en skvätt vanlig matolja(för att det inte ska bränna fast). när löken är alldeles genomskinligt och gylene så tillsätter du tomatpuren och låter det steka med i några minuter därefter så häller du över 1 liter vatten och två fiskbuljong tärningar låt koka upp. skala potatis och morötter och spetsa din vitkål med grillpinnar eller tandpetare( så det håller ihop i grytan). morötterna delas i 4 bitar och potatisen i halvor. lägg i morötterna i grytan som har börjat koka upp. koka en timme på låg värme sedan lägger du i vitkålen och potatisen koka vidare i ytterligare 30 min.
stek laxen så den är nästan färdig och får en fin stekyta på hög värme i palmolja/vanlig matolja. rensa den rökta fisken, det är den rökta aromen vi är ute efter inte ben och fett :/ lägg laxen och den rökta fisken i grytan sänk värmen tills all olja kommer till ytan.extra salta och peppra efter tycke såsen ska vara ganska tjock och nästan ingen vätska kvar om det är så att du har mycket vätska kvar i såsen så ta ut grönsakerna och fisken puttra klart såsen tills oljan kommer till ytan sen lägger du tillbaka allt (inte gott men sönderkokt fisk och grönsaker) efterhand så får man en hum hur allt ska tajmas så det blir rätt ;) servera med ris och limeklyftor. mums!

leksaksförvaring


så här fin blev kistan som inhanlandes hos helping hand uppsala för några veckor sen, den var i furu från början men barnens snälla morfar trollade så den blev vitt och prinsessig ;P här hemma fortsätter vi röja undan och sälja/slänga/skänka bort pust vad jobbigt det är att inte ha ett föråd, samtidigt som det är skönt att veta att man inte har en massa skräp intryckt någanstans i ett källarföråd :)

dag 7 minus 2kg :/


lodrätt=kg Vågrätt=vecka
så nu har jag vägt mig, invägning på tisdagar hädanefter för måndagar känns för nära inpå helgen då man förmodligen har syndat ;P lite kul får man ju ha! så istället för att småäta har jag pysslat med denna fina tabell som riktlinje och för lättare översikt... känns riktigt bra med 1,6 kg/vecka varken för mycket eller för lite, men självklart kommer jag gå ner mer vissa veckor och mindre andra men detta kommer vara snittet så till jul iaf kommer jag kunna se normal ut och den 14/2 ( alla♥dag ) ska jag ha nått mitt mål! finns det några tjockisar bland er så får ni gärna hänga på och peppa ;) för nu kör vi så det ryker!
för övrigt så tänkte jag att jag fortsätter med min kombinerade cambridge/atkins variant så får vi se vad vi hittar på för kul diet nästa vecka ;)

önskelista


Mjuk Haklapp//babybjörn 109kr, pipmugg med mjuk sugdel//avent, skål med lock & sked//Tomme Tippee 95kr, tallrik & sked//babybjörn 189kr.

äntligen med bumbo


fick tidigt imorse hemleverans så nu är vi med bumbo så himmla praktiskt för oss med väääldigt nyfikna bebisar plus att man slipper att bebisen får en kurdskalle (platt bakhuvud). jag är mycket nöjd :)
till lunch har jag vart huslig och lagat mat till ava tog ca 40 min att rensa och pilla och koka mixra, pasera genom en tesil svalna och sen äta. på menyn stod färsk majs med potatis... men ava tyckte min majs och potatis var blääärk :( åt nästan ingenting medans den vi köper sveper hon i sig! skitunge nu har jag lagt lite i frysen så kan väl i värsta fall blanda ut det med burkmaten :/ nu är ava bus med pappa B och hämtar storasyster från skolan så nu har jag minst en halvtimma total tystnad för mig själv (eller dancehall med fula ord på högsta volym thihi) ;P

tävling geggamoja


Jag tävlar om en valfri geggamojamössa från Barnbubblan.se hos Matilda.
Var med och tävla 
här du också!

ABC plansch


när vi var till ikea förra helgen så köpte jag två stora 50*70 ramar som jag vill ha ABC planscher i. då jag inte hittade några som jag gillade så fick man skapa själv ;P jag tror jag är klar med den svenska planschen dock har jag lite svårt att få till de persiska bokstavstavlan så att den känns rätt hmm får klura lite till innan de skickas till ett tryckeri.

dag 5 cambridge

glömde visst berätta om dag fem - det gick ganska så bra eller nja inte sååå bra. men idag är det dag 6 och imorgon invägning så liksom en trotsig tonåring innan en tenta så kör vi stenhårt sista dagen ;P 

dag fyra cambridge

haha glömde visst berätta om dag fyra! hmm vad har att säga om dag fyra... förskyld ont i halsen äsh jag vill inte berätta om dag fyra blääärk säger vi inte bra inte bra alls!

ny design

det kanske ser olika ut för var gång ni loggar in, det är för jag inte har tid att sätta mig ner och klura ut alla koder på en gång :) till slut ska det nog bli bra ni får ha tålamod till dess. vad tycker ni om den nya headern? sisådär? tråkig? det var mycket lättare när jag en gång i tiden lekte med att skapa hemsidor men nu känns fantasin och kreativiteten långt borta ♥

sötnosar <3


sanna och ava det är bara ett år imellan de :) ojojoj vad mycket spring det kommer bli nästa år när de kommer att busa och ha sig pluttisarna. varför inga bilder på stora flickorna? för vi har haft de länge inte lika intresant då :) nu har mina trevliga (blev inte hotat att skriva det ;P ) gäster åkt vidare och jag känner mig mera förskyld än imorse :( så nu ska jag lägga mig och sova en stund natti natti ♥

sa jag sovmorgon?

nä just det aisha insisterade på att vakna klockan sex idag!
aisha-  mamma mamma mamma (viskar)
jag-  mmm
aisha-  mamma mamma mamma
jag-  JAAAAA?
aisha-  hehe är det skola idag?
jag-  nej det är lördag SOV det är mitt på natten!!!
aisha- men mamma thihi det är ju ljust ute :)!
livet var så mycket enklare när man kunde lura i henne att det var mitt på natten klockan sex på morgonen, ja det var tider det...jaja nu är jag uppe iaf våra gammla grannar från lidingö kommer på besök strax. kommer bli skoj deras älsta dotter är ett år yngre än aisha och de gick på samma dagis sen de var mini tills de flyttade till ett stort hus norrut och vi hit för ett år sen och deras yngsta dotter är ett år äldre än ava... på tanke på det så borde jag inte ligga här och lata mig snarare hoppa upp och plocka undan allt obarvänligt som ligger framme :) todelooo mina kära läsara.

och jag bryr mig vad någon säger för mig är är det mitt i natten och då tänder man ljus :) doftljus från michel design works, hugo boss och ikea ♥


asg :) pappa B har mellan full beard och filosofen



för större vy


dag 3 cambridge

ush jag vet inte vad jag gör förskyld och huvudvärk... ju en viss vännina bytte designen på sin sida så blev jag sugen jag med haha så nu får det se ut så här i några dagar till jag har lekt färdigt på photoshop:) jag är så glad B ska ha ava hela natten inatt och imorn och jag ska ha sovmorgon tjihooo
så idag har det fuskas med massor av spenatsoppa med vitlök och lime men d kändes ok för det inehåller nästan inga kalorier eller kolhydrater och mildrar min halsont men sen kom B hem med ingredienser till baklava...do I need to say more :) 

sjuklingar...


helt plötsligt från ingenstans så blev jag och ava jätte jätte förskylda igår natt med alla symtom ont i halsen, snoriga och febriga ush vilken natt det har varit ingen av oss har sovit...ava har mest gråttit hela natten. det är så synd om oss aisha är i skolan och B är inte hemma vi är så lonley :( någon vänlig själ som vill komma över med lite kycklingsoppa?

min medbrottsling


visst är hon söt min medbrottsling ♥ men hon behövde inte övertala mig direkt haha värd varenda kolhydrat mums för sushi yama PKhuset förutom att synda så gick jag och min vän runt runt i stan och shoppade lite lite både till bebisar och stora flickor och mammor (papporna får åka själva och handla ;p)

sen fick ava även prova en bumbo på åhlens love it! måste köpa måste köpa :)
dagens outfit; kofta och body//CK, byxor//cubus, strumpor//fubu, napp//namnappen (som vi vann hos matilda)

dag 3 cambridge

ok jag har fuskat igen haha man kan nog säga vid det här laget att jag inte kör ren kur! tog en vanilje shake på morgonen och sen sushi :) jag vet det är kolhydrater jaja vi får se om det går bättre imorgon♥

150 kr rabatt hos Barnvänligt Webshop

När barnvänligt når 500 fans på facebook så kommer de att lägga ut en RABATTKOD som ger 150:- i rabatt! just nu ligger siffran på 459 fans så gilla här

dag 2

förlåt mig men jag har syndat haha några köttbullar har slinkt ner! bara för det skippade jag en av mina påsar ikväll :( men det är ok its me n my cola zero now ♥
ny dag imorgon ska försöka inte fuska då!

afro barnböcker


jag tycker det är jättesvårt att hitta barnböcker, dockor, kläder med annat än ljusa prinssor på men jag kämpar på här är iaf fyra av aishas favoritböcker: tutu och tant kotla av gunna grähs, här kommer uppfinnar johanna av anne-christine magnusson, chinye av obi onyefulu och evie safarewcs och kwela jamela afrikas drottning av niki daly. måste säga att uppfinnar johanna och hennes små bröder är min favorit :) har ni fler tips kanske?

esthex


älskar märket esthex de gör så fina produkter till barn, vad sägs om björnen louis, dockan lola, apan olivia och speldosan Pieke cerise. håller för fullt på att rensa bland aishas leksaker så mycket skit ungar gömmer undan! anyway nästa gång ni vill köpa nåt liten till ava eller aisha så vet ni vart ni ska leta :)
mer av esthex produkter hittar ni även på deras hemsida.

skolstart



så vi var uppe klockan 07.00 det kändes tungt efter en sommar full av sovmornar men det gick bra så traskade vi hela familjen till aishas stora glädje till skolan. det var en härlig stämmning på skogården innan upprop som följdes av tal av rektorn och sång av de stora barnen :) det var dock väldigt svårt att ta en bild på skitungarna för ingen ville sitta still ♥

dag 1

man måste ju fördela sina soppor jämnt över dagen :( så smart var inte jag ...tänker onda tankar om burgare och annat skit som jag inte ens tycker om haha anyway det har gått mot förväntan ganska bra idag, sopporna smakar helt ok. tror jag ska lägga mig tidigt ikväll dock och fördela mina soppor bättre imorgon :/

mums för broccoli


det går superbra med smakisar ava fukomligt älskar mat! så härligt efter 7 år med en matvägrande aisha ♥

tävling Nova Star


Jag tävlar om ett par valfria Nova Star byxor från LitenPåLandet
i Nikitas blogg, tävla HÄR du med!

back to school shopping



efter att jag hämtade ut mina cambridge soppor så körde vi lite basic shopping i farsta C. kläder från H&M och Cubus, Ryggsäck H&M, penfodral Galerix, Skrivhäfte termos och matlåda Åhlens. Pennset Från favvo mostern Ana tack :)

cambridge cambridge cambridge kuuuuuurr


kurr som i hur mycket det kommer kurra i min stackars tjockismage :( men notera mina korvfingrar detta är ett måste då jag varken får träna eller har tiden att klura på vad för nyttigt jag ska stoppa i mig. idag tog jag min feta bak ur soffan och begav mig till närmaste konsult för att hämta ut soppor för hela veckan pris 480 kr. hos henne fick jag fylla i ett hälso blablaa och väga mig på supervågen som mäter ut allt! vågar jag berätta för er? hmmm äsch wth här kommer det:
längd 162
vikt 102.9
BMI 39.2
Fat 44.3%
Fat mass 45.6 kg !!!
ja då kanske ni hur en tjockis som jag tänker såhär kvällen innan min superkur börjar... jag kan bara säga att jag har klämt i mig en stor talrik benechin(ris,grönsaker,lamkött,spenat)+ en smörgås vitt bröd med fetaost och hemlagad körbärsmarmelad and the night is still young hmm

nigeria as FBI lol :)

FBI Director Robert S.Mueller
Attn: Beneficiary,
This is to Officially inform you that it has come to our notice and we have
thoroughly Investigated with the help of our Intelligence Monitoring Network
System that you are having an illegal Transaction with Impostors claiming to be
Prof. Charles C. Soludo of the Central Bank Of Nigeria, Mr. Patrick Aziza,
MrFrank Nweke, none officials of Oceanic Bank, Zenith Banks, kelvin Young of
HSBC,Ben of Fedex,Ibrahim Sule,Larry Christopher, Puppy Scammers are impostors
claiming to be the Federal Bureau Of Investigation. During our Investigation, we
noticed that the reason why you have not received your payment is because you
have not fulfilled your Financial Obligation given to you in respect of your
Contract/Inheritance Payment.
Therefore, we have contacted the Federal Ministry Of Finance on your behalf and
they have brought a solution to your problem by cordinating your payment in
total USD$11,000.000.00 in an ATM CARD which you can use to withdraw money from
any ATM MACHINE CENTER anywhere in the world with a maximum of $4,000 to $5,000
United States Dollars daily. You now have the lawful right to claim your fund in
an ATM CARD.
Since the Federal Bureau of Investigation is involved in this transaction, you
have to be rest assured for this is 100% risk free it is our duty to protect the
American Citizens. All I want you to do is to contact the ATM CARD CENTER via
email for their requirements to proceed and procure your Approval Slip on your
behalf which will cost you $110.00 only and note that your Approval Slip which
contains details of the agent who will process your transaction.
CONTACT INFORMATION
NAME: Mike Williams
EMAIL:[email protected]
Telephone Number: +234-803-357-0260
You are adviced to contact Mr mike williams with the informations as stated
below:
Your full Name..
Your Address:..............
Home/Cell Phone:..............
Age
Current occupation:
So your files would be updated after which he will send the payment informations
which you'll use in making payment of $110.00 via Western Union Money Transfer
or Money Gram Transfer for the procurement of your Approval Slip after which the
delivery of your ATM CARD will be effected to your designated home address
without any further delay.
We order you get back to this office after you have contacted the ATM SWIFT CARD
CENTER and we do await your response so we can move on with our Investigation
and make sure your ATM SWIFT CARD gets to you.
Thanks and hope to read from you soon.
FBI Director Robert S.Mueller III.
Note: Do disregard any email you get from any impostors or offices claiming to


...to vad? haha var bara tvungen att dela med mig även denna, lovar det är den sista. borde man anmäla denna till polisen? får man låtsas vara FBI? hmmm

hur dum får man va...

i mitt iver att ändra alla konton jag har kopplad till mitt förra mail så glömde jag att om jag hade ändrat denna konton också hehe så hela helgen har jag vart utelåst från min blogg, tacka vet jag en underbar blogg.se suport som hjälpte mig ... helt hispig trode även denna konto var kapad :) väl det visa sig va jag som hade glömt att jag hade ändrat koden :)
anyway am back. har precis vart iväg till trafikskolan och gjort ögontest... så förhoppnigsvis redan nästa vecka kan jag börja övningsköra tjiiihoooo! nu ska iväg och shoppa lite ses lite senare (om jag kommer ihåg min kod vill säga ;P )


kanske en vit koskinn matta?


vi är fortfarande mattlösa här hemma :) det pågår hetsiga diskutioner om ryamatta eller inte för de drar till sig så mycket skit samtidigt mysiga och snygga...men en gång i tiden hade jag en komatta den var sååå lättskött, hur mycket saft isa än spillde och hur mycket rödvin mamma råka spilla på den så var det bara att torka av utan att det blev smutsig eller lämnade kvar fläckar...var får man tag på en vit koskinnsmatta?
 

nytt nigeria mail

ja som sagt mitt förra email adr blev kapad så jag skaffade ett nytt. så fick jag ett mail direkt från nigeria blablabla ja nu har jag fått ytterlygare ett! kommer ni ihåg att jag sa att de borde låtsas skriva från ett annat land än nigeria? haha bara måste dela med mig :)

Från: United Nations ([email protected])
ZENITH BANK COMPENSATION UNIT, IN AFFILIATION WITH THE UNITED NATION
Note! after series of meeting that lasted for three (3) days with the secretary General to the UNITED NATIONS General Ban Ki-Moon. You fall on the names submitted to receive a United Nations Compensation. This goes to all the people that have been scammed in any part of the world, the UNITED NATIONS have agreed to compensate them with the sum of US$300,000.00 (Three Hundred Thousand United States Dollars) This includes every foreign contractors that may have not received their contract sum, and people that have had an unfinished transaction or international businesses that failed due to Government problems etc.
Your name and email was in the list submitted by our Monitoring Team of Economic and Financial Crime Commission observers (EFCCO) and this is why we are contacting you, this have been agreed upon and have been signed. You are advised to contact Mr. Godwin Emefiele of ZENITH BANK OF NIGERIA PLC, as he is our representative in Nigeria, contact him immediately for your International Bank Draft of (Three Hundred Thousand United States Dollars) This funds are in a Bank Draft for security purpose he will send it to you and you can clear it in any bank of your choice. Therefore, you should send him your full Name and telephone number/your correct mailing address where you want him to send the draft to.
Making the world a better place
Good luck and kind regards

Mr. Ban ki Moon
(UNITED NATIONS)

smakis intro


nej det är inte för att jag är lat som jag har köpt på burk :) provade tidigare i veckan med egenmosad men jag kunde inte få det tillräckligt slät, hon tyckte ju om det men inte lika mycket som hon tyckte om ella´s mos slurp sa det och vips var halva förpackningen slut! hon skrek efter mer men jag tyckte det räckte där...vill ju inte att min lilla tjockis ska få ont i magen. imorn ska vi prova hipps mos fåse om det är lika uppskattat :)

Soupa Kanja - gambiansk mat



Soupa kanja är en för mig Gambians maträtt men den äts i en massa andra afrikanska länder också såsom Senegal och Nigeria. Stjärnan i denna gryta är okra (Kanja) och röd palmolja, om du någonsin får nöjet att besöka Gambia är denna gryta tradition varje söndag i nästan alla hem till lunch. Jag lagar Soupa så ofta jag kan för den är gudomligt gott coh enkelt! Jag brukar höfta när jag lagar mat så någon exact mått kan jag tyvär inte lägga ut, men jag skriver på ett ungefär hur mycket av allt. Man kan laga Soupa med endast Kong ( rökt kattfisk ) eller som oftast jag gör blanda med lamm och då blir fisken lite mer som "krydda" till grytan. Om man inte kan få tag på Kong så går det utmärkt att använda rökta laxfenor. även oxsvans om man får tag på det är väldigt gott i denna gryta. Köp antigen färsk eller fryst Okra-aldrig konserverad det är inte gott. Så tillsätter jag lite fryst hackad spenad eller/och koriander om jag har det hemma men grytan blir lika god utan oxå. om du inte har handmixer så kan du finhacka allt :)

ca. ett kilo lamm med ben (rensa bort fett och brosk)
ett kilo okra
2 st stora lök
4 st klyftor vitlök
2 st fiskbuljong tärningar
300 gr kong el rökta laxfenor rensade (man kan absolut ha mer om man tycker det är gott :)
2-3 dl orafinerad röd palmolja
2 st hapanero peppar
1 dl finhackad spenat eller koriander
2 liter vatten
chilliepulver
salt

koka upp vatten och buljong lägg i köttet och låt koka ca 20min. lägg okra, lök, vitlök och eventuell spenat i en bunke och mixa med en handmixer så det blir en grön klibbig sörja :) häll över till kastrullen med köttet och tillsätt palmoljan och dra ner värmen och låt koka minst en timme, rör om då och då så det inte bränner fast i botten. ta upp en bit kött och kolla hur färdig den är, det ska ramla av benen och vara riktigt mjukt då kan du lägga i fisken och hela hapanero peppar (ta inte sönder de! då blir det för starkt) låta puttra vidare på låg värme i en 20 min eller så tills oljan kommer upp och såsen tjocknar ordentligt. om du ska ha i koriander för du lägga i den samtidigt som fisken. servera med ris eller fofo med en klyfta lime och hapanero. mums!
 

Ramadan Karim (god Ramadan)

Så idag inleds den heliga månaden ramadan! Ramadan Karim mina muslimska läsare :) här hemma fastar B för fullt och min uppgift är att göda honom. det sägs att mata en fastande människa är lika med att fasta själv nästan så kanske man hamnar i paradiset ändå syndare som man är ;) 

Ett barn som förbreder mat för Iftar (middag) innan man ska bryta fastan den första dagen av Ramadan på Memon moskén i Karachi , Pakistan den 2 september 2008. bild: Reuters / Athar Hussain

snälla sluta använda våtservetter!




jag förstår att man ibland är stressad och använder våtservetter vid blöjbyte när man är ute och bebis har bajsat, men jag blir förbrillad när jag ser föräldrar torka barns ansikte och händer med dessa våtsevetter! jag har tom sett en mamma som lät sin bebisen sitta och suga och leka med en våtservett :/ och gång efter gång så får man höra att "jag minsan har använt våtservetter till allt och till varje blöjbyte, och minsan har inte min unge haft röd rumpa en endaste gång" ja visst kan det vara så jag tvättar avas rumpa med vatten och hon har inte haft röd rumpa heller men det är inte det det handlar om. snälla föräldrar läs på lite innan ni använder våtsevetter. ville bara dela med mig de här länkarna. ha en bra kväll alla underbara mammor eller mothers to b :)

http://www.gp.se/konsument/tester/1.20913-vatservetter-baby-07

http://www.testfakta.se/Article.aspx?a=11674

http://www.testfakta.se/img/2007/4/19/11684.pdf


uppsala reggae festival



tur att det regnar då har jag inte lika mycket ångest över att jag inte är där :( kvällens lineup so far har vart movado, Anthony B & The Roots Harmonics, Busy Signal, jah cure, milion stylez mm... får leva på minnena från 2007 när var uppe på scenen med gentleman och rockade hårt, det var tider det!

RICE inspration inför hösten

det regnar ute och allt är grått grått, hade tänkt åka till stan och shoppa höst boots till mig och skolgrejer till aishas skolstart...men vi städar lite och sorterar här hemma istället :) tänkte beställa lite köks acesoarer till köket från danska RICE, vad vet jag inte än men färglatt ska det va eftersom allt annat i köket är grått/svart/vitt, eller det kommer vara det snart när vi har målat färdigt matbordet och stolarna ;P



libero rocks

idag vakna vi klockan elva och ändå känner jag mig som en zombie, sovit för mycket kanske :) ava har också sovit sjukt länge inatt:
20.00 förbreda inför natten, byta blöja, gosa, dricka mjölk 165 ml. 
21.30 lägger jag ner henne i hennes säng som vanligt och pussar godnatt (hon somnar direkt-lyx baby, I know!)
05.30 vakna drack 165 ml däcka direkt igen
09.00 vakna drack 165 ml somna om direkt igen
11.00 vakna drack 165 ml byta blöja!
måste säga att libero blöjorna är grymt bra. inte en enda läcka fast hon har druckit så mycket och inte bytt blöja sen kl. 20.00!

så här glad är hon alltid när vi byter blöja. hon fullkomligt älskar att vara naken! mammas lilla nakenfis! eller som B och aisha säger "tattinen" vet inte riktigt vad det betyder... kanske nakenfis? ♥

nigeria email?

hepp nu jag utelåst från mitt konto fortfarande så jag skapade ett nytt. mitt första mail som jag får är detta :)

"C. Ogbodo & Umeh chambers.
No. 59 Calcuta Crescent
Lagos - Nigeria .
E-MAIL ([email protected])

Dear,
I am Barrister Gabriel Umeh, a Solicitor and an Advocate of the supreme court of Nigeria ; I am the Personal Attorney to Engr. Robert Chapman, a consultant with an oil company here in Nigeria . My client and his wife who unfortunately died in the crash of Kenya airways flight 431 in Abidjan , Ivory Coast , January 30 2005. Since then I have made several contacts as to locate any of his extended relatives, but all proved abortive. Hence I decided to contact you.

I am contacting you to assist in retrieving the money valued at about (USDollars18.5m) that was left behind by my client with the Spring Bank of Nigeria plc, before it gets confiscated or declared unserviceable by the bank. Consequently, the bank issued me a notice to provide the next of kin or have the account confiscated within the next ten official working days. since I have been unsuccessful in locating the relatives for over 3 years now, I hereby seek your consent to act as the next of kin to the deceased, the proceeds of this account valued at (USDollars18.5 million dollars) can be paid to you and then and I can share the money. I have all the necessary legal documents that can be used to back up this project.
My suggestion to you is that, I will like you as a foreigner to stand as the next of kin/beneficiary to the fund deposited by my late client since you have the same nationality and last name so that the proceeds valued at USDollars18.5 million dollars will be paid to you. Please endeavor to observe utmost discretion in all matters concerning this issue. Once the funds have been transferred to your nominated bank account, which you will send to the bank, we shall share in the ratio of 50% for you, and 50% for me. I have worked out a procedure that will ensure success, and as a lawyer, I will ensure that all our actions are within the confines of the law.

Should you be interested please, P.s. furnish me with below information, after which I will provide you with more details of this transaction and how to proceed.

1) Your full name and address
2) Your occupation and age
3) Your private/direct telephone and fax number for easy communication

Please get in touch with me with the below email Address:([email protected]

Thanks
Barr. Gabriel Umeh"

håller de fortfarande på dessa "nigerianer" haha går någon på detta? varför fortsätter de? och framför allt varför låtsas de inte vara amerikaner eller nåt- tror kanske de skulle vara mer framgångsrika med sitt svindleri om de inte berättade om att de är nigerianer LMFAO :)

shoes for my princess



fick hem mina tradera fynd idag :) supersöta nya princessskor till ava från lindex, men aisha tyckte de passade bättre som små båtar till hennes petshops! ja varför inte ♥

PANIK!

jag kommer inte inte på ett av mina hotmailkonto! och den är den jag använder mest, allt är kopplad till den:( mitt liv! what to do, what to doooo????? den säger bara att jag har fel kod :( och nej jag har inte capslock på...så här mycket panik hade jag inte ens när datorn krasha i vintras. så ställer den fel hemlig fråga när man vill ändra koden OCH vill skicka en ny kod till samma konto som jag inte kommer åt :¨(


om du undrar vad jag gör...

haha aisha e så skön ibland... hon har vart i badrummet i 5 minuter nu och skramlat och har sig, jag säger ingenting så plötsligt så ropar hon lungt - om du undrar vad jag gör så är jag på toaletten...(paus) ... och kissar!
haha LOL säääkert att det är bara det hon gör, bäst jag går och kollar om det är hyllan med all min smink som hon har vält igen :)


me happy ♥



jag har vunnit nya nappar till ava hos majbebis08! var i behov av nya nappar till älskningen så detta kom extra lägligt :)


Ikea barn nyheter

hittade de här gobitarna på ikeas hemsida idag! jag som är alergisk mot plastleksaker de här är helt perfekta, helt underbara för endast 79 kr/ st ska ha!

formgivare:                                 
A Huldén/S Dahlman 
IKEA of Sweden                                                         

projekt byta sovrum

saknade att ha många barn här hemma igår så när jag blev ensam med bara två så satte jag och pappa B igång att byta sovrum, dvs våra stora "master" bedroom ska bli aisha och avas rum och den lilla pytterummet ska bli våran i den ryms endast en 160 säng och absolut ingenting mer :) detta var inte ett lätt projekt må jag säga. ett stort våningsäng har monterats ned och monterats upp igen + tre stora golv till tak garderober har flyttats tvärs över lägenheten! gissa vem som bar allt? jag och min stackars rygg baks fick städa och montera upp halva sängen. men nu är det klart iaf är så glad ska börja inreda barnrummet snart...det ska målas och fixas och tavlor ska upp sååå spännande. lite barnrumsinspo ♥


så fint med en gammal tallrikshylla istället för tråkiga hyllor lovley!


vad ska jag göra nu?

helt tomt känns det i lägenheten, kommer sakna G massor. han får komma o hälsa på snart igen! ava sover och flickorna cyklar ute och snart kommer det börja ösregna här :) kanske man ska tända några ljus och ha en mys dag inne...eller så kan jag starta projekt tömma alla ikeapåsar med rena kläder och sortera ut de i rätt garderob hmmm eller inte :)

man hinner inte blogga juuu

hur hinner folk med mer än 2 barn blogga/ slö surfa/ facebooka mm? hmm det har vart full rulle idag lekparken, handla mat, grilla, lekparken igen, modevisning av aishas hela garderob, kiosken o köpa glass osv det mesta av dagen har det dock handlat om konfliktlösning. ava bråkar med mamma,aisha bråkar med gibril, gibril bråkar med sig själv och aisha, aisha bråkar med venessa, venessa bråkar om cyckeln, jag bråkar med B, B bråkar med sig själv... gibril är i trotsåldern och lyssnar varken på tyvärtomspråket eller det man säger åt honom. aisha och venessa har en maktkamp sinsemellan och ava håller på att få tänder + ingen av de är still tillräckligt länge för att fastna på bild förutom ava så klart men hennes problem är att hon vägrar le på beställniing...mina älskade ungar, kommer bli jätte jätte tråkigt när gibril åker vidare imorn :(





.


fyrabarns morsa

idag har jag lekt fyrabarns morsa :) 3 av de är mina älskningar och en är grannflickan som jag tydligen har fått på köpet hehe det har gått hur bra som helst! på morgonen så lärde jag aisha och venessa(grannflickan) att cykla, d var jätte kul för aisha lärde sig supernabbt och jag kände mig mäkta stolt...behövde bara visa henne en gång sen släppte jag cykeln så cyklade hon iväg som om hon aldrig gjort något annat. det var lite svårare med venessa så aisha fick till uppgift att lära upp henne hehe sen kom snygga joanna med min lilla älskade gibril som ska vara hos oss i några dagar. vi promenerade till kiosken köpte glass oss chips sen lekparken medans stora flickorna cyklade runt, hem äta middag - alla barnen bråkade om vem som skulle få sitta i stokke stolen (?) kladd kladd spill spill gibril fick äran att sitta i stokke stolen till sist. sen skulle alla tvätta händer, byta bajs blöja på ava och gibril borsta tänderna busa skrika så ava blev lessen och livrädd hihi tror hon aldrig hört så högljudda barn :) iaf nu sover alla mina söta skitungar och venessa har gått hem till sig pust nu läggdags så orkar morgondagen som fyrabarnsmorsa!

relevant bild? njaa just one tired hot mama haha ♥

RSS 2.0