Domoda - gambiansk mat

ingredienser

lamm
kyckling
tomatpure
jordnötssmör
morötter
vitlök
potatis
bittertomato
citron
aromat
salt
chilli
paprikapulver
habanero pepparfrukt
vatten



koka upp vatten. under tiden finhacka lök, vitlök och putsa köttet men låt ben sitta kvar... här kan du välja om du bara vill ha lamm/kyckling eller biff- jag gillar att blanda 
lamm och kyckling. skala morötter och dela i stora bitar. så nu kan du hälla i alla ingredienser du har förbrett i den kokande vattnet. tillsätt nu lite aromat/buljongtärning eller bara vanlig salt, peppar, paprika pulver och chillipulver i grytan. du kan nu även lägga i 2-3 msk tomatpure, habaneropeppar (hel! hacka inte.) och bittertomaton som smakar som en bitter äggplanta i grytan. låt putra i en timme .
skala potatis och skär i halvor och släng i grytan, puttra ytterligare 10 min. nu kan du skeda i jordnötsmöret och röra om till du har fått lagom konsistens dock lite vattnigare än det slutresultat du vill ha för nu ska grytan reduceras i kanske 2 timmar till på låg värme utan lock tills oljan i jordnötsmöret kommer upp till ytan. grytan är färdig när lammköttet faller av benen. pressa i en citron i grytan innan servering. servera med basmatiris och lite extra lime/citron. enjoy!






Kommentarer
Postat av: Sandra

Det här såg smarrigt ut!

2010-04-23 @ 07:11:06
URL: http://photoshopbilder.blogspot.com/
Postat av: maman

jaaa den är jättesmarrig, tycker du ska prova!

2010-04-23 @ 18:22:24
URL: http://maman.blogg.se/
Postat av: Anna - Kärlek på jäsning♡

gött :)

2010-04-24 @ 00:40:23
URL: http://kakpaketet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0